Peter´s Corner presenterar: Akea´s kennel.

Akea´s kennel finns i Vilhelmina, lappland och ägaren heter Hans-Göran Wahlström, kenneln har varit verksam sedan 1979. Akea´s kennel är en Schäfer och Golden retriever kennel av stora mått. Hans-Göran är vida känd i hundkretsar och har hållit på med hunduppfödning i 35 år, han är en av de riktiga pionjärerna på området. I en intill liggande byggnad har Hans-Göran sitt hundpensionat som rymmer 13 st hundutrymmen, alla med klinkers och bra rastgårdar.
I Hans-Görans koncept ingår även Akea´s hund och kamratförening som är den enda förening i Sverige som i samarbete med polisen utbildar lavinhundar. Förutom detta kan nämnas att han är utbildad instruktör och domare i de flesta kategorier såsom tex räddningshund och lydnad, samt att han utbildar tex polishundar mm.

Hans karriär på fältet har inte heller uteblivit utan han har segrar och meriter på sin lista som skulle göra den mest erfarne avundsjuk. Om ni vill komma i kontakt med honom för utbildningar eller rent av skaffa en hund, maila då till mig så ska jag vidarebefodra er önskan, så får han kontakta er.

För er som har god kännedom om framgångsrika hundar kan jag nämna ett par av Hans-Görans hundar, dessa är de första jag kommer att tänka på och det finns fler men de kan jag referera till vid något annat tillfälle. Akea, den första och den troligen största på alla sätt och vis, grunden till kenneln. Akea´s Nitro, gamlingen som alltid var svårslagen i de flesta moment. Akea´s X-tra, ja han är också en riktig goding alla mått mätt. Dessa 3 hundar talar för sig själv om man känner till något om hundar.