Hej och välkommen alla hundägare till:
 

 Peter Lövgren´s Oootroliga Schäfersida
  

 

dog_04.jpg (42638 byte)

Klicka här för att komma till Thords (konstnärens) hemsida. Om du klickar på bilden så får du se den i naturlig storlek 

/ Tack Thord för bilden.

 

OBS: I detta forum ska vi kunna utbyta tankar och ideer med varandra, stig på, klicka på knappen och tyck till!!Berättelse ur Fritz perspektiv!

Instinktiv kröp jag ihop när jag i ögonvrån uppfattade mattes ilskna fot som närmade sig för att utdela en enligt henne välförtjänt spark. Foten missade vilket gjorde henne än mer arg. Jag kände den illavarslande och skrämmade lukten av gammal fylla svepa förbi när hon passerade mig och gick ut, hon kastade en triumferande blick på mig innan hon låste dörren, lämnande mig ensam för oviss tid.
Jag var fem månader gammal och hade redan blivit alltför bekant med mönstret. Min matte kommer tillbaka, det gjorde hon alltid, frågan var bara hur länge det skulle dröja. Jag var fortfarande inte rumsren och kunde inte hålla mig när hon ibland kunde var borta flera dagar i sträck. När hon sedan kom hem hade jag gjort både det ena och det andra på golvet vilket gav henne ännu ett skäl att låta sitt dåliga samvete gå ut över mig.

Två dagar senare kom matte hem, tärd och tio år äldre, hon tittade på mig skakade på huvudet men orkade inte bli arg hon sträckte sig efter telefonen, ringde ett kort samtal. Två timmar senare ringde det på dörren. Matte öppnade. En 35-årig smårund kvinna stod på tröskeln hon såg morsk ut, matte och kvinnan pratade allvarligt en stund sedan pekade matte på mig och den morska kvinnan forcerade sig fram till mig satte sig på golvet för att besvara min glada hälsning samtidigt som hon smög ett halsband över mitt huvud. När jag och kvinnan gick ut i trapphuset tittade jag undrande på matte, jag tyckte att jag i ena ögat kunde skönja en blank droppe.

Vi åkte till ett stort rött hus på landet där det fanns massor med andra hundar alla var glada och snälla men i luften vilade en ödesdiger slutgiltig stämmning. Under dagarna gjorde vi inget annat än att äta, sova och leka. Det kom mycket människor på besök och tog med sig hundar därifrån, varje dag kom det en bister man i vit rock som luktade blod, också han tog med sig en eller ibland två hundar därifrån. Varje gång han åkte fick jag en sorgsen känsla av något slutgiltigt. Dagarna gick och den morska kvinnan började titta allt oroligare på mig.

När jag varit där en vecka tittade min tillfälliga matte sorgset på mig, böjde sig ned tog av mig halsbandet, plockade ihop mina leksaker och tog bort filten som varit min säng. Telefonen ringde, kvinnan svarade, sa några ord tittade på mig och sken upp. Tidigt nästa morgon knackade det på dörren en ung man kom in och blev nästan omkullvält av alla hundar som ville hälsa, jag satt i mitt hörn och iakttog honom. Han pratade med kvinnan som pekade på mig och sa mitt namn, han kom försiktigt fram till mig och kliade mig under hakan, satte på mig kopplet pratade ytterligare med kvinnan som gav honom en fullpackad påse, vi gick ut och satt oss i hans blanka bil. Han tittade på mig och sa "från och med nu heter du Fritz, ditt gamla namn får tillhöra ditt gamla liv. Så åkte vi. //Magnus Hedberg


Jag vill inte påstå att jag skulle kunna lära ut ngt om schäfern, men jag kan ge tips och idéer vart du kan vända dig för mer information i detta ämne. Snälla Ni som besöker min sida, maila mig gärna om Ni har eller vet av ngn bra sida om hundar men i synnerhet om schäfern och lite kring rasen. Vet Ni ngn butik med tillbehör eller foderleverantörer som vill ha sin sida länkad här så be dem kontakta mig per mail.

Tack till Jörgen Thorsell för att du lät mig använda dina bilder !!!

Du som eventuellt vill länka till min sida får gärna använda "bannern" längre ner på sidan.

Matnyttiga länkar om schäfern, hundens beteende och träning.

Här hittar du: Svenska schäferhundklubben i Lycksele
Här finns det information om rasen schäfer.
Här finns det information ang varför en hund kan visa aggresivitet.
En sida om hur man tränar sin hund
Här hittar du Jörgen Thorsells Schäferfakta.
Xerox-En Schäfer På Nätet
Övärdens kennel hittar du här.
Lena , Rimit¨z Acke och Öväredens Angus
Åmex - en schäfer så klart!


Den här bannern kan du använda om du vill för att länka till min sida.

Join our mailing list!
Enter your email address below,
then click the 'Join List' button:
Powered by ListBot