Peter´s Corner presents: Akea´s X-tra

Här är en bild på x-tra när jag träffade honom senast, Dec 1999.

Han är den bäst hund jag hittils haft och än idag är det som att träffa den bäste vän man någonsin haft. Vi var bara fodervärd på honom och det är därför jag talar om honom i dåtid. Jag hade äran att få ha honom i drygt ett år och här på bilden är ha 5 år..

Så här såg han ut då jag hämtade honom en tidig vårdag 1994, han var en riktig gullegris som hade underbara olater. Det är ju som vanligt lite jobbigt att uppfostra en valp innan de är rumsrena etc men det glömmer man fort och det jobbig övergår i en otrolig glädje.

 

Jag hade som sagt var glädjen att få följa x-tra under hans första 18 månader och gläds än idag av detta faktum. Han har skänkt mig så mycket livsglädje och sällaskap under den tiden så han kommer jag aldrig att glömma.

Här en bild på han och en av de tikar vi hade en gång, Yra även hon från Akea´s kennel.

X-tra hade jag glädjen att påbörja en räddningshundsutbildning med och jag hade mycket god lydnad på honom men vi tävlade aldrig. Han var oerhört trogen, tex engång då ha var valp och han och min fru stod på andra sidan en tjärn då vi var och fiskade, han fick syn på mig och kastade sig handlöst ut i tjärnen för att försöka komma till mig trots att han var kopplad. Det slutade lyckligt men det kunde lika gärna gått illa den gången.

Vid ett annat tillfälle så var jag ute och fiskade i båt när han fick syn på mig och även den gången gjorde han likadant, men han var större den gången och dessutom okopplad, gissa om det blev problem att få honom i båten...hahaha.

Varje morgon då han vaknade kom han på min sida och stötte i mig med nosen för att jag skulle flytta in mig på sängen så han kunde lägga sig med ryggen mot mig och var ej nöjd förrän han hade min arm ovanpå sig, då kunde han sova en stund till... det var otroligt mysigt.  

 

 

 

 

 

Tack till Jörgen Thorsell för att jag fick låna dina bilder!